Weerstand verhogen tijdens de Coronacrisis

Categorie: Homeopathie  |    31 mrt, 2020  |  Auteur: Martin Frijters

Weerstand versterkende maatregelen om besmetting met Corona tegen te gaan en of de symptomen zo mild mogelijk te laten verlopen:

Om de weerstand te versterken is op de 1e plaats de voeding belangrijk, eet veel verse groenten en fruit, de biologische varianten bevatten meer vitaminen en anti-oxydanten.
Vitamine C verhoogt in belangrijke mate de afweer tegen virussen. Vitamine C remt de vermenigvuldiging van het virus in  onze cellen. Bij directe dreiging kun je gerust 2000 a 3000mgr vitamine C nemen in de gebufferde vorm, dat wil zeggen gebonden aan een mineraal zoals calcium, natrium of magnesium. Dan geeft het geen maag-darmklachten. Vitamine C wordt in zijn werking ondersteund door zink, koper, mangaan en selenium. Als je een goede multi gebruikt zitten deze mineralen er al in. Daarnaast is vitamine D3 ook belangrijk voor het immuunsysteem per dag voor volwassenen 75 ug is gelijk aan 3000IU en kinderen 25 ug oftewel 1000 IU. Dan zijn er kruiden die je kunt gebruiken zoals echinacea, en thee van vlierbloesem of vlierbessensap.  Ook bestaan er voedingssupplementen van vlierbessenextract. Ook zij versterken de afweer.  Er zijn ongetwijfeld nog andere mogelijkheden maar dit zijn zo de belangrijkste.  In ruimtes kun je etherische olie vernevelen van zilverspar, den of eucalyptus dat zuivert de lucht, is goed voor de luchtwegen en heeft een virusremmende werking. Zorg verder voor een goede nachtrust en ga iedere dag ook naar buiten  bewegen, frisse lucht is goed voor je immuunsysteem.


Collega's uit het buitenland hebben ervaringen met ons gedeeld opgedaan met homeopathische medicijnen die goed werken om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen ook als er sprake is van luchtweginfecties zoals longontsteking met benauwdheidsklachten. Zoals met alle klachten in de homeopathische geneeskunde wordt dan een middel voorgeschreven wat past bij de individuele klachten die die persoon heeft. Dus persoon B kan een heel ander middel krijgen dan persoon Y of K. individueel maatwerk dus.
Als jullie griepachtige verschijnselen of luchtwegklachten hebben, kun je mailen, we maken dan een afspraak voor telefonisch consult op dezelfde dag en zo snel mogelijk.  Ik zoek dan het passende homeopathische middel bij jouw klachten en begeleid je de dagen erna  telefonisch tot je weer hersteld bent.


Tot slot blijf vooral rustig er onder angst veroorzaakt stress en  is niet goed voor je immuunsysteem. Als je goed voor jezelf zorgt en je immuunsysteem versterkt zoals in het voorgaande aangegeven ben je minder kwetsbaar voor virale infecties.


Ik wens iedereen veel sterkte en een goede gezondheid toe.


 

Weerstand verhogen tijdens de Coronacrisis