Werkwijze

Martin Frijters

werkwijze.jpg

Werkwijze

Hoe gaat klassieke homeopathie in zijn werk?

Klassieke homeopathie werkt met middelen die van plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong zijn. Door middel van een speciaal procedé van verwrijven, verdunnen en schudden, het zg. potentiëren worden deze substanties letterlijk versterkt in hun werking. Potentiëren betekent letterlijk vertaald bekrachtigen. Een prettige bijkomstigheid van deze methode van bereiden is dat de gebruikte substanties hierdoor hun toxiciteit verliezen, waardoor bijwerkingen zeer zeldzaam zijn.

Ieder mens is uniek en ervaart zijn klachten op een voor hem of haar kenmerkende manier. Deze individuele hoedanigheden van jouw klachten, stemmingen, gevoelens, en reacties op omgevingsfactoren bepalen in sterke mate de keuze van het homeopathische middel wat voor jou geschikt is. Klassieke homeopathie is daarmee individueel maatwerk. In de consulten is er ruim tijd en aandacht om jouw klachten en gesteldheid in beeld te brengen.

 

Consulten

1e consult duurt meestal 1 ½ uur ( voor kinderen meestal een uur )

Vervolgconsulten duren ongeveer een uur. In de vervolgconsulten worden de reacties en verbeteringen door het homeopathische middel in kaart gebracht en worden de voorgeschreven homeopathische middelen indien nodig aangepast.

Afhankelijk van de klachten en de algehele gezondheidstoestand ondersteun ik de homeopathische behandeling ook met voedingsadviezen, voedingssupplementen, natuurgeneeskundige en fytotherapeuthische ( kruidengeneeskundige) behandelingen.

Wordt de homeopathische behandeling vergoed? Lees het op de tarieven pagina.

 

Meer weten over de werking van homeopathie?

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar de werking van klassieke homeopathie. Meer weten? Lees hier de onderzoeken op NVKH.nl of Hahnemann Apotheek en andere onderzoeken naar de werking van homeopathie