Over Martin Frijters

Klassieke homeopaat

martin-frijters.jpg

Over Martin

Ik heet Martin Frijters en ben geboren in 1951. Van oorsprong ben ik verpleegkundige A en B en ben als zodanig langere tijd werkzaam geweest binnen de psychiatrie in de crisisopvang. Ook deed ik in die tijd de HBO-opleiding maatschappelijk werk. Daarnaast heb ik ruime ervaring met bio-energetica ( een vorm van emotioneel lichaamswerk ) zowel als cliënt en ook als therapeut.

Door ziekte binnen het eigen gezin raakte ik geïnteresseerd in natuurlijke geneeswijzen. In 2002 ben ik begonnen met de 6-jarige studie natuurgeneeskunde aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum en studeerde in 2008 af met als specialisatie klassieke homeopathie. Mijn afstudeerscriptie deed ik over het verband tussen hartaandoeningen en emotionele stressfactoren. Leven vanuit je hart maakt niet alleen gezonder maar ook blijer en geeft meer levensvervulling. Leven vanuit mijn hart is voor mijzelf dan ook een belangrijk thema en in de levensloopbegeleidingen die ik doe, gaat het voor een belangrijk deel ook hierover.

Vanaf 2009 werk ik in mijn eigen praktijk en tevens was ik tot 2017 werkzaam in het Centrum voor Integrale Geneeswijzen te Alkmaar en Tuitjenhorn, hieraan was ook een kindercentrum verbonden. Ik heb daar veel ervaring opgedaan in het behandelen van kinderen en specifieke klachten waar zij mee te maken hebben.

Ik houd erg van de zon, lange wandelingen in de natuur. lichaamsbeweging, meditatie en muziek. De liefde voor planten, dieren, natuurlijke geneeswijzen en niet op de laatste plaats voor mensen natuurlijk maken dat ik mijn vak nog een lange tijd wil en ga uitoefenen.