Specialismen

Martin Frijters

specialisme-kinderen.jpg

Specialismen

Specialisaties van mijn praktijk zijn organisch gegroeid in de loop van de tijd.

Kinderen

Naast mijn eigen praktijk werkte ik tussen september 2009 en 2017 in het Centrum voor Integrale Geneeswijzen en Kindercentrum Integrale Geneeswijzen te Alkmaar en in Tuitjenhorn.

klik hier om verder te lezen

Ik heb in die tijd veel kinderen behandeld met allerlei soorten aandoeningen en meestal ook snel zien opknappen. Kinderen reageren meestal heel snel op een homeopathische behandeling.

Levensloopbegeleiding

Ik heb vrij veel mensen die al langere tijd in de praktijk komen waarbij de lichamelijke klachten niet meer zo op de voorgrond staan, maar meer ondersteuning bij bepaalde thema’s die spelen in hun leven.

klik hier om verder te lezen

Dat kan gaan bijv. om het verwerken van oud zeer uit het verleden, te weinig zelfvertrouwen, laag zelfbeeld, of omdat ze nieuwe uitdagingen in hun leven moeten aangaan wat betreft werk of levensfase, rouwverwerking, traumaverwerking of klachten die ontstaan zijn na seksueel misbruik of geweld. Begeleiding tijdens de consulten staat op de voorgrond. De homeopathische middelen die worden ingezet ondersteunen het proces waar de betreffende in zit en helpen om angsten te verminderen, zelfvertrouwen te ondersteunen, verdriet en trauma bewust te worden en te verwerken. Zelf vind ik het heel fijn om zo met mensen te kunnen werken en is het heel mooi om te zien, dat blokkades verdwijnen en mensen meer gaan leven van wie ze echt van binnen zijn en meer hun potentieel gaan realiseren.

Kanker en post-kanker

1 op de 3 Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met kanker. Dit is een zeer ingrijpende ziekte die ver gaande gevolgen heeft voor de betreffende maar ook voor zijn dierbaren. Veel mensen die te maken krijgen met deze ziekte doen vaak naast of na de reguliere behandeling ook een beroep op de complementaire geneeswijze, zoals bijv. klassieke homeopathie.

klik hier om verder te lezen

De homeopathische behandeling, samen met ondersteuning van voedingsadviezen, voedingssupplementen en phytotherapeutische ( kruidengeneeskundige ) middelen is er op gericht de levensenergie en het immuunsysteem te ondersteunen en pijn en ongemakken die voortkomen uit de ziekte of de reguliere behandeling, zoals, chemo, bestraling en hormoonbehandeling te verminderen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de emotionele verwerking van de ziekte en psycho/emotionele factoren die kunnen hebben bijgedragen aan het ontstaan van de ziekte in het verleden.

Wil je meer weten over mijn specialismen, neem gerust contact met mij op.