Categorie: Homeopathie | 29 apr, 2021 | Auteur: Martin Frijters
De vruchtbaarheid van vooral de westerse bevolking is de laatste decennia flink teruggelopen. Was het vroeger nog zo dat een grote kinderschare een verzekering was voor de toekomst als ouder dat er later als je niet meer kon werken vanwege de ouderdom voor je gezorgd werd, zeg maar een soort pensioenvoorziening. Kinderen krijgen was een vanzelfsprekende zaak waar verder niet zozeer over werd nagedacht, het gebeurde gewoon, een enkele uitzondering daargelaten.
De uitvinding van de anticonceptiepil heeft het mogelijk gemaakt om te plannen wanneer je evt. kinderen wilt krijgen en überhaupt of je wel kinderen wilt. Dat heeft vooral vrouwen een grotere maatschappelijke vrijheid opgeleverd en indirect ook mannen. Begrippen als gezinsplanning deden hun intrede. Vrouwen konden zo ook langer studeren, werken en aan een carriere bouwen. Het krijgen van kinderen moet tegenwoordig passen in de planning en gebeurt op steeds latere leeftijd.
Was dat vroeger zo gemiddeld vanaf 20 jaar, nu komt het eerst kind vaak pas rond het dertigste levensjaar van de vrouw. Een leeftijd waarbij de natuurlijke vruchtbaarheid van een vrouw al aan het afnemen is. De tijd dat het voor een vrouw dan nog verantwoord is om kinderen te nemen is dan nog maar erg kort, ongeveer zo tot 38, 39, 40 jaar hoe ouder hoe groter de kans op complicaties. Mede doordat de vruchtbare periode van een vrouw hierdoor sterk verkort is, is het aantal kinderen per gezin de laatste decennia sterk teruggelopen en krimpt de westerse bevolking langzaam tov de bevolkingen van continenten zoals Afrika, Azië en Zuid-Amerika.
Daarnaast zijn er nog andere factoren die een rol spelen bij de verminderde vruchtbaarheid zowel bij vrouwen als mannen, dat is de algehele gezondheidstoestand en vitaliteit, die achteruit gegaan is door verminderde kwaliteit van de voeding door intensieve landbouwmethodes, industrialisatie van de voedselketen, pesticiden, gifstoffen en hormoonverstorende stoffen in de voeding, drinkwater en verzorgingsproducten, denk aan pcb’s, weekmakers in plastic, zware metalen, kant en klare voeding met veel smaakversterkers en conserveermiddelen. Weinig lichaamsbeweging en overgewicht. Ouderdomsziektes zoals diabetes en hart-en vaatziekten treden op steeds jongere leeftijd op.
Toegenomen stralingsbelasting vooral van UMTS, mobiele telefoons en Wifi. Deze laatsten zenden frequenties uit die de het elektromagnetisch potentiaal van onze lichaamscellen verstoren. Vooral de sneldelende geslachtscellen, maar ook de nog ongeboren vrucht zijn daar gevoelig voor. Ik adviseer ook altijd om je mobiel nooit in de slaapkamer te leggen ’s nachts en zeker ook niet op je lichaam te dragen, vooral ook niet in de broekzak omdat die nogal dicht bij de geslachtsdelen is gesitueerd.
Daarnaast is dan nog een belangrijk gegeven het pilgebruik zelf. De pil hoewel de voordelen zoals ik hierboven beschreef niet zijn te ontkennen, heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Het hormoonsysteem en de natuurlijke werking wordt ermee onderdrukt. Op steeds jongere leeftijd wordt met het gebruik van de pil begonnen wanneer het hormoonsysteem nog niet zijn natuurlijke ritme gevonden heeft. Vaak wordt de pil ook voorgeschreven als er klachten zijn van heftige, pijnlijke menstruatie met veel ongemak. Het is dan niet verwonderlijk als bij een vrouw na bijv. 12 tot 15 jaar pilgebruik alles weer in een keer prima werkt.
Overigens is de totale bevolking in meer of mindere mate aan de pil. Al die synthetische hormonen die vrouwen gebruiken worden ook weer uitgescheiden en komen via het rioolwater en de waterzuiveringsinstallatie gewoon weer in ons drinkwater terecht. De hormonen uit de pil evenals vele andere medicijnen worden tot op heden niet uit het drinkwater verwijdert. Dat komt de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen niet ten goede. Ook kinderen en zelfs dieren staan dus bloot aan synthetische hormonen via het drinkwater.
Verder heeft overmatig alcoholgebruik het zg. “bingedrinken” een sterk negatieve invloed op de kwaliteit van het manlijke zaad, gemiddeld 6 weken herstelduur na ieder overmatig drinkgelag. Als een koppel besluit om kinderen te krijgen en stopt met pilgebruik en niet binnen onafzienbare tijd zwanger raakt , dan wordt de gang naar de dokter gemaakt. Meestal wordt er binnen een termijn van een jaar na het stoppen van de pil niks specifieks ondernomen, wat wel logisch is, het hormoonsysteem van de vrouw moet weer opnieuw leren functioneren en zijn evenwicht vinden.
Evt. verder onderzoek vindt meestal pas plaats na die periode. Stoornissen bij de vouw kunnen hun oorsprong hebben in het hormoonsysteem of in de geslachtsorganen zelf, bijv. de eileiders kunnen verstopt zijn. Dit laatste is vrij makkelijk te verhelpen meestal. Tegenwoordig wordt er ook veel sneller gekeken of het bij de man wel goed zit. Gebleken is dat verminderde vruchtbaarheid bij mannen veel meer voorkomt dan vroeger. Bij mannen kan het zijn dat er te weinig zaadcellen gevormd worden en of dat de vitaliteit van de zaadcellen slecht is, het zg. ”luie zaad” of een combinatie van beiden. Daarnaast kan het nog zijn dat de vrouw een soort antistoffen produceert in de vagina tegen het sperma van de man, waardoor dit verzwakt of gedood wordt. Het is dus zinnig om de oorzaak te achterhalen en indien nodig en mogelijk te laten behandelen.
De medische techniek heeft allerlei mogelijkheden om alsnog de kinderwens in vervulling te doen gaan. Niet altijd een pretje vanwege de sterke bijwerkingen van de hormoonbehandelingen op zowel lichamelijk als op psychisch niveau en ook met mogelijke gevolgen voor de relatie. Als er geen lichamelijke afwijkingen gevonden zijn of de lichamelijke belemmeringen zijn verholpen kun je ook kiezen voor een natuurlijke weg.
Heel veel kun je eigenlijk al zelf doen. Het gaat erom je lichaam te ontgiften en van meer vitaliteit te voorzien. Het allerbelangrijkste is daarbij de voeding. Hoe vitaler de voeding, hoe vitaler je zelf wordt, je bent wat je eet. Vitaal voedsel is voedsel wat zo dicht mogelijk bij de bron vandaan komt. Dus alles vers, niks kant en klaar. Biologische voedsel bevat geen pesticiden, groeihormonen, antibiotica e.d. en bevat meer vitaminen en antioxydanten.
Daarnaast kun je je lichaam helpen ontgiften met bijv. chlorella alg of een leemkuur, beiden verwijderen zware metalen. Drink voldoende gezuiverd water en wees matig met alcohol. Zorg voor een goed gewicht, dus indien nodig afvallen. Beweging is essentiëel het beste is lopen bij voorkeur buiten, omdat door lopen de doorbloeding en de lymfecirculatie in het kleine bekken en de buik sterk toenemen en daarmee de geslachtsorganen gevitaliseerd worden. Voor mannen is daarnaast krachttraining een goede optie, omdat door krachttraining de testosteronproductie omhoog gaat en daarmee ook de zaadproductie.
Belangrijke vitaminen, mineralen en voedingsstoffen om de vruchtbaarheid te verhogen zijn vooral selenium, zink, magnesium en vitamine E. Deze komen van zichzelf veel voor in de noten en vooral de zaden en ook avocado. Ik adviseer daarom altijd dit dagelijks toe te voegen aan de voeding, vooral pompoenzaden bevatten al deze stoffen. Deze kun je het beste eerst 2 uur weken in een klein beetje water, anders verteren ze slecht en heb je er niet veel aan. Je kunt ook pompoenzaadolie gebruiken dan is het wel belangrijk dat deze van ongeroosterde zaden en van de koude persing is.
Voor vrouwen is teunisbloemolie ook heel geschikt. Verder voldoende vitamine D3 als supplement en vitamine A krijg je meestal voldoende binnen als je veel fel gekleurde groenten en fruit eet. Van deze laatste 2 minimaal 6 a 7 porties per dag. Daarnaast kun je behandelingen overwegen op natuurgeneeskundige basis zoals acupunctuur, fytotherapie, bio-resonantie, homeopathi e.d. In de klassieke homeopathie wordt aan de hand van totale levensloop, ziektegeschiedenis, medicijngebruik , mentaal/emotionele blokkades in het verleden heden en andere verstorende factoren gekeken wel homeopathisch middel het beste past om deze blokkades weg te nemen, het hormoonstelsel zijn natuurlijke balans te laten hervinden en de vitaliteit en vruchtbaarheid te vergroten bij voorkeur bij beide partners om de kans op een gezonde zwangerschap zo groot mogelijk te maken.