Vruchtbaarheid Westerse man onder druk

Categorie: Homeopathie  |    29 apr., 2018  |  Auteur: Martin Frijters

“Vruchtbaarheid westerse man onder druk” werd gemeld op 21 september 2016 in alle nieuwsuitzendingen. Dit naar aanleiding van een congres van urologen in Nederland wat op die dag georganiseerd werd over dit onderwerp. Zij luidden daarmee de noodklok. Het betreft echter niet alleen de vruchtbaarheid. Ze zien ook toename van het aantal gevallen van teelbalkanker en jongetjes die geboren worden waarbij de teelballen nog niet ingedaald zijn.

Best wel verontrustend dus. Op zich is deze trend al veel langer zichtbaar maar door er een congres over te organiseren en het in de publiciteit te brengen, krijgt het de aandacht die het verdiend en wordt er hopelijk verder onderzoek gedaan en maatregelen genomen. De urologen wezen als boosdoeners aan, o.a. stoffen in ons leidingwater, niet met name genoemd en stoffen uit plastic verpakkingsmateriaal met name bisfenol een synthetische stof die een op oestrogeen ( vrouwelijke hormoon ) lijkende werking heeft in het menselijk lichaam.

Bisfenol is een zg. weekmaker, die toegevoegd wordt aan plastic materiaal en ook aan coatings aan de binnenkant van blikjes en kartonnen verpakkingen Ook wordt het gebruikt in drukinkt en kan ook doorlekken vanuit kartonnen verpakkingen, die bedrukt zijn, in de voeding. Bisfenol wordt niet alleen via de voeding opgenomen maar ook via de huid ook weer aanraking met drukinkt en komt ook voor in make-up producten, ofschoon ik las dat in de EU sinds 2012 er een verbod is op bisfenol in cosmetica.

Bisfenol wordt ook in verband gebracht met overgewicht en de toename van de obesitasepidemie en ook met prostaatkanker. De industrie heeft al laten weten dat er nog geen alternatieven zijn die voldoende getest zijn op evt. onschadelijkheid, die het bisfenol in plastic materiaal zouden kunnen vervangen en de alternatieven die er zijn, zijn mogelijk nog schadelijker. Al rond de eeuwwisseling kwamen er verontrustende berichten naar buiten dat in het Noordpoolgebied ijsbeertjes geboren werden waarbij het geslacht niet duidelijk was aangelegd, een soort androgyne( ongeslachtelijk ) ijsbeertjes. Ook dit werd in verband gebracht met PCB-s, weekmakers in plastics. De oceanen zijn vervuild met plastic wat zich op den duur steeds verder opdeelt in kleine deeltjes die terecht komen in de voedselketen van de oceanen en uiteindelijk in het voedsel, bestaande uit vis en jonge zeehondjes bij de ijsberen. Nu begint deze ontwikkeling zich dus ook af te tekenen bij ons mensen.

De stoffen in drinkwater niet nader genoemd zijn op de eerste plaats oestrogenen die terecht komen in het oppervlakte water afkomstig uit de urine van vrouwen die anticonceptiepil of hormoonspiraal gebruiken( het mes snijdt hier aan 2 kanten ). Tevens andere stoffen zoals pesticiden uit de landbouw. Montsanto’s glysofaat wat op de markt is als Round-up is hierom bekend. Andere resten van medicijnen in het leidingwater en dat wordt steeds meer naarmate steeds meer mensen medicijnen gebruiken en resten van chloor. Dit laatste wordt gebruikt bij de waterzuiveringen.

Wat kunnen we doen om ons zelf en ons toekomstige nageslacht zoveel mogelijk te beschermen tegen al deze kwalijke invloeden? Wat de plastics betreft het lekken van bisfenol in de voeding treedt het meest op bij verwarming van voeding in plasticmateriaal, zoals in de magnetron maar ook bij andere warmte bronnen en bij hergebruik van plastic drinkflessen die eigenlijk voor eenmalig gebruik bedoeld zijn. Niet steeds je flesje water bijvullen dus. Er zijn plastic drinkflessen o.a. Dopper, van materiaal wat geen weekmakers bevat.

Maar eigenlijk hebben we dit plastic helemaal niet nodig, het vergiftigd de oceanen en alles wat erin leeft en komt uiteindelijk weer bij ons terecht zoals nu overduidelijk blijkt. Koop zoveel mogelijk alles in glazen verpakkingen en recycle dit. Vermijd dus ook blikjes en kartonnen vanwege die coatings en de drukinkt.

Magnetron is sowieso al schadelijk maar als je niet zonder kunt, warm dan op in aardewerk of glazen schalen. Restjes eten om te bewaren niet warm in plastic koelkastdozen doen, eerst afkoelen, maar beter nog ook weer aardewerk of glazen schalen met deksel of gewoon een bord er op. Zuren uit fruit en bijtende stoffen uit groenten zoals uien, tomaten ed. kunnen ook reageren met plastic, ook dat in glas of aardewerk.

De industrie is het meest gevoelig voor het koopgedrag van consumenten, als we massaal overstappen op vers en conserven en dranken alleen in glas, passen ze zich vanzelf daar op aan. Neem naar de winkel zelf zakjes mee van textiel of papier om je verse waren in te doen. Op den duur maken deze maatregelen ook het verschil voor de hoeveelheid plastic in de oceanen.

Het eten van vis is in het licht van wat er nu naar buiten komt, ook dubieus. Vis bevat mogelijk ook bisfenol en andere weekmakers. Leidingwater is ingewikkelder, je kunt kiezen of alleen zuiver bronwater te drinken of je kunt een waterzuiveraar aanschaffen en installeren. Laat je goed informeren over wat ze precies zuiveren. Het meest gevoelig voor hormoonverstorende stoffen is het ongeboren leven vooral in de eerste 10 weken van de zwangerschap, dat is de periode dat alle organen en ook de geslachtsorganen worden aangelegd.

Toekomstige ouders doen er daarom goed aan om al ruim van te voren te beginnen ( een jaar ) met bovengenoemde maatregelen zodat hormoonverstorende stoffen zoveel mogelijk vermeden worden. Ook is het goed nadat gestopt is met hormonale anticonceptie niet meteen te gaan voor zwangerschap, maar een periode in acht te nemen van minimaal een half jaar beter nog een jaar, zodat de synthetische hormonen van de anticonceptie uit het systeem verdwenen zijn zoveel mogelijk.

In deze periode te gaan beginnen met gezonde voeding, veel verse groenten en fruit van biologische oorsprong, deze bevatten van zichzelf meer anti-oxydanten en vitaminen en minder tot geen pesticiden. Verder de voeding aan te vullen met specifieke anti-oxydanten waarvan bekend is dat ze een sterke affiniteit hebben met de geslachtsorganen. Dit zijn o.a. vitamine E, selenium en zink.

Je kunt er voor kiezen dit als voedingssupplement te gebruiken, maar je kunt ook voedingsmiddelen gebruiken die van nature rijk zijn aan deze stoffen. Braziliaanse paranoten bevatten veel selenium, 4 tot 6 paranoten per dag is voldoende. Avocado’s bevatte vitamine A, E en B. Pompoenpitolie bevat selenium, zink en vitamine E, dan wel opletten moet geperst zijn van ongeroosterde zaden, ik ken er maar een die hieraan voldoet BioKürbis kernöl, is te bestellen bij online drogist. Hiervan 2 maal daags een koffielepel.

Eet verder veel zaden en noten. Deze stoffen dragen bij aan gezonde opbouw van de geslachtsorganen van het toekomstige kind en stimuleren de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen. Daarnaast zijn voor mannen ook nog geschikt supplementen op basis van ginsengwortel en of maca, dit is een Zuid-Amerikaanse ginseng variant. Voor vrouwen en mannen verse granaatappelsap of oersap hiervan uit de natuurvoedingswinkel. Dit stimuleert de vruchtbaarheid ook. Vermijd alcohol zoveel mogelijk en zorg voor voldoende beweging.

In de reguliere geneeskunde bestaan er tot nu toe geen vruchtbaarheidsbehandelingen gericht op mannen. Als een koppel onvruchtbaar blijkt te zijn en het probleem ligt aan de kwaliteit of hoeveelheid van de zaadcellen, wordt gestart met een IVF traject, kunstmatige bevruchting buiten de baarmoeder, waarbij de vrouw hormoonbehandelingen moet ondergaan. Complementaire geneeswijzen kunnen vrij snel en makkelijk de vruchtbaarheid van mannen stimuleren in combinatie met wat levensreform en de bovengenoemde voedingsadviezen.

In de homeopathie behandelen we de man om de vruchtbaarhied te vergroten op basis van zijn constitutieonele type, waarbij dan rekening gehouden wordt met verstoringen uit het verleden van de betreffende, leefwijze, reactiepatronen en karakter en ander specifieke kenmerken. Sommige homeopathische middelen hebben een regulerende werking op het hormoonsysteem en er zijn ook homeopathische middelen die de productie en kwaliteit van het sperma verhogen cq verbeteren.

 

 


 

Vruchtbaarheid Westerse man onder druk